Pravé krkonošské kyselo,které není kyselé

Potřebujeme:

sušené houby, masox, sůl, kuličkový pepř, kostka droždí, 2 vejce, máslo, mouka polohrubá

Jak na to:

Sušené houby opereme ve vodě, nasekáme na menší kousky a dáme vařit do vody s masoxem, kuličkovým pepřem a solí. Mám třílitrový hrnec takže ho naplním do 3/4 a dám vařit. Vaříme asi tak půl hodiny. Mezitím si ve sklenici smícháme vodu, mouku a droždí - asi tak 4 dcl vody, 2 polévkové lžíce polohrubé mouky a celý balíček droždí. Vedle na pánvičce (nebo v hrnci) si na máslíčku usmažíme dvě vajíčka hezky do tuha (můžeme taky osolit) a když jsou hotová tak pěkně vidličkou rozkvedláme na drobounko. Když jsou houby uvařené (ta půlhodinka určitě stačí), tak do polívky vlijeme připravenou směs mouky, vody a droždí, pořádně rozmícháme a povaříme ještě asi tak 10 min. Vypneme. Můžeme ochutnat zda je dost slané a příp. dosolit.Do hotové polívky vsypeme vajíčka, která jsme si už připravili. V Krkonoších se to jí s bramborami uvařenýma ve šlupce.

Podobné recepty:

Rychlé listové těsto, Mexický kukuřičného chleba, Bramborovo-masové kuličky s kyselo, Sójový Stroganov, Kuře s kysaným zelím