Nininy fazolové karbanátky

13.1.2011
Potřebujeme:

500 g vařených nebo konzervovaných ledvinových fazolí bez nálevu, 1 jemně pokrájená cibule, 1 lžíce olivového nebo řepkového oleje, 1-2 prolisované stroužky česneku, půl lžičky kmínu, 1 lžička mleté papriky, půlka rozemnuté bujónové kostky, 2 lžíce rajského protlaku event. mouka, sůl a pepř

Jak na to:

Fazole rozemeleme ve stolním mixéru. Cibulku osmahneme na oleji. Ke konci přidáme česnek. Přidáme kmín, papriku, rozdrobenou bujónovou kostku a rajský protlak. Přidáme fazolovou kaší, a je-li hmota příliš tuhá, přidáme smetanu. Ochutíme solí a pepřem. Necháme chvíli odležet, poté z hmoty tvoříme karbanátky a smažíme je na oleji. Podáváme v chlebu pita s horkou rajskou salsou nebo česnekovou omáčkou, se salátem, okurkou, rajčaty a kukuřicí.

Podobné recepty:

Fazolové karbanátky, Zavařené fazolové lusky, Karbánátky v leču z brmborem, Grilované karbanátky, Fazolová polévka