Rozkvetlé banány

29.4.2008
Potřebujeme:

1 banán, 1 pomeranč, ½ skleničky pomerančového džusu nebo ½ pomeranče nakrájeného na kousky, 2 PL másla, 2 VPL hnědého cukru, 1 ČL skořice, 4 celé skořice, co nejtenčí, svazeček rukoly

Jak na to:

Jedním z níže uvedených způsobů si připravíme pomerančovou omáčku. Banány nakrájíme na kolečka a část namočíme v omáčce. Na pánvi rozpustíme trochu másla a namočené banány v ní osmahneme – nemícháme je a vyndaváme opatrně, aby se nerozpadly. Práci si můžeme usnadnit mikrovlnkou s grilem – místo smažení banány 2-3 min crispujeme. Na talíře poskládáme „trávu“ z rukoly. Z té „porostou kytičky“: stonek ze skořice (pokud se podaří na jednom konci seřízneme do špičky, může pak sloužit jako napichovátko soust), listy z pomerančových stroužků, květ z upečených banánů v kombinaci s banánem čerstvým. Omáčka slouží jako zálivka. Sestavovat lze samozřejmě i jiné tvary – naši malí pomocníci si s tím jistě hravě poradí. Kousky pomerančů a horké banány lze ovšem i prostě nasypat na rukolu a zalít omáčkou. Pomerančová omáčka „Fresh“: na pánvi pražíme cukr, zakápneme vodou a do vzniklého sirupu vmícháme skořici a máslo. Přidáme ke kouskům pomeranče a rozmixujeme na omáčku.Pomerančová omáčka z mikrovlnky: Pomerančový džus smícháme s mletou skořicí, cukrem a máslem a mikrovlníme přikryté do varu (cca 3-5 min naplno).

Podobné recepty:

Banány v karamelu, Ozdobené banány, Banány v těstíčku, Banány v županu, Banány na páře