Křenová omáčka

Potřebujeme:

Hovězí zadní nebo přední, špek, 2 mrkve, máslo, hladká mouka, křen (stačí ve skle), šlehačka, sůl, cukr krystal, půl citrónu(i méně), podravka

Jak na to:

Hovězí maso prošpikujeme, dáme vařit do horké vody a osolíme.Ke konci vaření vložíme pokrájenou mrkev a uvaříme do měka.Maso vyndáme a vývar z mrkví rozmixujeme.Na másle připravíme světlou jíšku,zalijeme rozmixovaným vývarem a povaříme.Nakonec dáme křen,šlehačku a dochutíme podravkou,citrónem a cukrem.Podáváme s houskovým knedlíkem

Podobné recepty:

Sýrové koule s kyselou krémovou smetanou a křenem, Křenová omáčka, Křenová omáčka s jablkem, Křenová omáčka smetanová, Křenová omáčka