Čína ze sojového masa

29.4.2008
Potřebujeme:

holanské sojové nudličky, cibuli, koření na chinu, masox, sůl, pepř, hořčice, kečup,víno bílé, muškátový oříšek, pórek, 2rajčátka, 2 papriky (červenou, zelenou), sojovou omáčku, kari

Jak na to:

Uvaříme si sojové nudličky. Ty holanské se vaří 10 minut. Potom je scedíme a ještě trochu pokrájíme. Mezi tím si osmažíme cibulku do zlatová a přidáme sojové maso, a nakrájenou na kostičky dušenou šunku. Orestujeme a přidáme lžičku koření na čínu, špetku muškátového oříšku, pokrájené papriky, rajčátka, pórek, lžičku hořčice, lžíci kečupu, kari, půlku masoxu a zakapeme sojovou omáčkou, také dle chuti, ta tomu dá ten správný říz. Můžeme opepřit podle chuti, ale v koření už pepř je. Necháme dusit, aby zelenina změkla. Až je zelenina měkká, zahustíme moukou s vodou, podle libosti přidáme vodu, jak kolik kdo toho chce. Můžeme i nemusíme podlít štamprlíkem bílého vína. Dá to tomu dobrou chuť.
Podáváme s rýži na cibulce a s kari.

Podobné recepty:

Čína-sojovka, Čína ala Nikola, Roštěná ze sójových plátků, Čína z vepřového a sojoveho masa s celerem, Orientální směs