Rychlá svíčková

Potřebujeme:

Kus hovězího masa, olej, cibule, kořenová zelenina, špek, jalovec, nové koření, pepř celý, bobkový list, máslo, lžička cukru, lžíce hořčice, zeleninový bujón, hladká mouka, šlehačka, citronová šťáva

Jak na to:

Maso si očistím a prošpikuji špekem. Do papiňáku dám olej a na kostičky nakrájenou cibuli, orestuju a přidám zbytek špeku na kostičky. Pak dám maso a nechám ho zatáhnout ze všech stran. Přidám koření, od každého trošku a zamíchám a pak nasypu nastrouhanou kořenovou zeleninu ( každý dá tolik kolik má rád ). Chvíli orestuji a nadrobím zel. bujón a podleji vodou. Zavřu víkem a vařím asi tak 45 - 1 hod a 15 min. Vždy zkusím propíchnout vidličkou aby bylo maso měkké. Maso vyndám na talířek.Do hrnce si dám lžíci másla a nakrájenou cibuli na kostičky, orestuji a přidám trošku cukru a lžíci hořčice. To promíchám a naleji na to obsah papiňáku ( zeleninu se zbytkem vývaru ). Provařím, rozmixuji, propasíruji a zahustím moukou a naleji šlehačku. A je to hotovo.

Podobné recepty:

Svíčková, Rychlá svíčková, Hovězí svíčková s květákem a brokolicí, Normální svíčková od taty, Normální svíčková od taty