Losos v bramborové kůrčičce

29.4.2008
Potřebujeme:

500 gramů filé z lososa, 1 kilogram brambor vařených ve slupce, 2 stroužky česneku, sůl, 4 lžíce oleje, 850 gramů loupaných rajčat, lžička oregana, cayenský pepř, paprika, 2 cibule, citrónová šťáva, pepř, 100 gramů strouhanky, vejce, 2 lžíce petrželky, lžíce másla

Jak na to:

Prolisovaný česnek osmahneme na polovině oleje, přidáme rajčata, sůl, oregano, cayenský pepř, 10 minut podusíme a mícháme, až vznikne kaše. Na kolečka nakrájenou cibuli a papriku osmahneme na oleji. Filé rozdělíme na porce, pokapeme citrónovou šťávou a opepříme. Brambory nakrájené na kostičky, papriku a cibuli dáme do vymazaného pekáčku, přelijeme rajčatovou kaší a nahoru položíme rybu, Posypeme strouhankou, přelijeme rozšlehaným vejcem a navrch dáme petrželku. Poklademe vločkami másla a pečeme asi tři čtvrtě hodiny.

Podobné recepty:

Losos s bramborovými noky, špenátem a sýrovou omáčkou, Bramborové krokety, Losos se smetanovou omáčkou, Losos na rajčatech, Losos s rajčatovou omáčkou