Platýz vařený v páře se sladkým fenyklem

10.2.2011
Potřebujeme:

4 steaky platýze po 200 g, šťáva z půlky citrónu, sůl, čerstvě mletý bílý pepř, trocha mletého zázvoru, 2 hlízy fenyklu sladkého, 2 lžíce anýzového likéru (pernod), 40 g másla, 150 ml bílého vína, 150 ml rybího vývaru

Jak na to:

Rybu opláchneme, osušíme a pokapeme citrónovou šťávou. Do povrchu vetřeme sůl s pepřem a zázvorem. Fenykl svisle rozpůlíme, jemné středové výhonky odkrojíme a odložíme stranou. Hlízu nakrájíme na jemné plátky a rozložíme na vložku pařáku. Pokapeme je anýzovým likérem a rozdělíme na ně polovinu másla. Víno s rybím vývarem přivedeme k varu a fenykl krátce předvaříme. Vložíme rybu, obklopíme zbývajícím máslem a 10-12 minut vaříme v páře nad vývarem. Posypeme na jemno nasekanými fenyklovými výhonky a podáváme.

Podobné recepty:

Pstruh s fenyklem na grilu, Makrela so zeleninou vařená v páře, Platýz v šafránové omáčce, Banány na páře, Buchty na paře