Strouhanková polévka

Potřebujeme:

Rozpočet pro 5 osob:
1 3/8 l vody, sůl, 12 dekagramů zeleniny, 4 dekagramy másla, 5 ? dekagramů mouky, 1–2 vejce, ? dekagramů hub, 1/8 l mléka, drcený pepř 3 zrnka a čerstvá zelená petržel

Jak na to:

V osolené vodě povaříme na nudličky nakrájenou zeleninu (celer, mrkev, petržel, pórek a spařenou kapustu). Z másla a mouky si připravíme světlo žlutou jíšku, přidáme do ní vajíčka a usmažíme tak vaječnou drobenku. Poté zalijeme vaječnou jíškovou drobenku zeleninovou polévkou a vše dobře povaříme. Před podáváním polévku okořeníme drceným pepřem zelenou sekanou petrželkou. Do polévky můžeme přidat i čerstvé dušené hříbky nebo suché v mléce povařené houby.

Podobné recepty:

Jahodová polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá sýrová polévka, Mléčná polévka s drobenkou, Brokolicovo-smetanová polévka