Závitky se zelím

Potřebujeme:

kotleta, pepř, sůl, 20dkg anglické slaniny, 1 velká cibule, olej, kysané zelí, párátka, máslo, polohrubá mouka

Jak na to:

Kotlety naklepeme jako na řízky, osolíme opepříme. Na pánvi na oleji opečeme dozlatova na jemno nakrájenou cibulku a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Nakrájíme si kysané zelí, aby nebylo tak dlouhé, a asi 1/3 smícháme se směsí cibule a anglické slaniny. Dáváme na nachystané maso a tvoříme závitky pomocí párátek,nebo kdo je jak zvyklý. Pokládáme na pekáč, okolo dáme zbytek zelí, podlijeme vodou nebo šťávou ze zelí(podle toho jak kdo má rád kyselé) trošku másla a dáme do vyhřáté trouby na 150-180 stupňů a pečeme přikryté asi 1h 15 min možná o trošku déle. Během pečení podléváme pokud se nám voda vyvařuje. Posledních 10 min necháme odkryté aby se vytvořila kůrka a podlijeme trošku víc pokud chceme hodně šťávy. Vyndáme masové závitky a můžeme zahustit šťávu polohrubou moukou,nebo jíškou.

Příloha:
šťouchané brambory (opékám na ně cibulku), knedle

Podobné recepty:

Pivovarnické závitky, Brambory se zelím, Vepřové závitky s játry, Masové závitky se šunkovým salámem, Plněné vepřové závitky s bílou zelím