Kuře po staročesku

Potřebujeme:

kuře, střední cibule, tymián, šalvěj, rozmarýn, asi 2 - 3 dcl červeného vína (lze nahradit 100% pomerančovou šťávou), rostlinný tuk na tepelnou úpravu sůl

Jak na to:

Kuře naporcujeme na čtvrtky a ty zbavíme kůže.
Stažené čtvrtky posypeme ze všech stran tymiánem, šalvějí a rozmarýnem, naskládáme je do mělčí mísy nebo hlubšího talíře, poklademe cibulí nakrájenou na kolečka nebo půlkruhy a zalijeme vínem nebo šťávou. Necháme asi hodinu odležet. Pak jednotlivé čtvrtky vyjmeme, osolíme a prudce opečeme v hlubší pánvi z obou stran. Potom do pánve nalijeme víno s cibulí a dusíme do změknutí. Je dobré po nějakém době čtvrtky obrátit.

Podobné recepty:

Kuře po staročesku, Kuře na pivě, Uzené kuře, Pivní kuře, Kuře v římském hrnci