Čaj z pražených slupek kakaových bobů

25.4.2008
Potřebujeme:

šlupičky z pražených kakaových bobů, bílý cukr, třtinový cukr, med, mléko

Jak na to:

Příprava je jednoduchá. Do čajového hrnku dáme 1 plnou kávovou lžičku šlupiček, přelijeme vroucí vodou a necháme vyluhovat cca 5 min. Poté zcedíme, nebo ponecháme v hrnečku. Vznikne lahodný nápoj velmi příjemně vonící po čokoládě. Jeho chuť je zvláštní, jemná a lehce kakaová. Dochutíme mlékem, cukrem, vanilkovým cukrem, třtinovým cukrem.

Tuto lahůdku pijí ve Venezuele na kakaových plantážích a zpracovává se pro vývoz ve státě Miranda. Nápoj znali již staří Aztékové. Jeho jedinečnost nespočívá pouze v lahodnosti chutě, ale i v relaxačních a afrodiziakálních účincích.

Podobné recepty:

Čaj s mlékem, Léčivý čaj na posílení žaludku a vypuzení větrů, Ledový čaj, Plněné papriky se sójou, Tofu bramborové placky