japonské opékané ąpagety (jaki soba)

Potřebujeme:

250 g špaget, 300 g masa (kuřecí nebo vepřové), 300 g zeleniny (mrkev, pórek, paprika, cibule, zelí ? dle možností), 3 stroužky česneku, 3 lžíce oleje

Jak na to:

Špagety uvaříme do poloměkka a rychle propláchneme studenou vodou. Maso nakrájíme na malé kostky, zeleninu šikmo na nudličky. Česnek nakrájíme na drobné plátečky. Rozehřejeme olej na velké pánvi a vložíme do něj česnek. Necháme mírně zhnědnout a přidáme maso a zeleninu. Když je zelenina měkká, přidáme studené špagety a stále mícháme. Jakmile jsou špagety teplé, přidáme omáčky a rychle mícháme asi půl minuty. Podáváme horké. Celý pokrm musíme připravovat na silném plameni, aby špagety nezměkly.

Podobné recepty:

Japonské kuře, Japonské kuře, Opékané topinambury, Plněná rajčata, Výborné zapečené špagety