Krabi a la kung pao

24.4.2008
Potřebujeme:

250 g čerstvých krabů, půl kávové lžičky sušené pálivé papriky, špetka cukru, špetka zázvoru, 1 polévková lžíce sherry a sójové omáčky, půl šálku vývaru, 1 polévková lžíce nakrájené cibulky, trochu glutasolu (vegety), 1 kávová lžička oleje, 2 polévkové lžíce vyloupaných burských oříšků, olej

Jak na to:

Spařené kraby zbavte krunýře a každého rozdělte na čtyři kusy. Dejte je do rozpáleného oleje a opékejte pět minut, poté nechte okapat. Na jiné pánvi opečte za stálého míchání na dvou polévkových lžících oleje burské oříšky. Smíchejte všechny přísady, dejte je na pánev, vmíchejte opečené maso a zahustíte vývarem, ve kterém jste rozšlehali škrobovou moučku. Zamíchejte a povařte. Než budete servírovat, přidejte opražené oříšky.

Podobné recepty:

Kachní stehna kung pao, Vegetariánské kung-pao, Kuře na způsob Kung-Pao, Kuře na způsob kung-pao, Krabí pomazánka