Tuňák na oleji v boloňské omáčce (tonno sott´ olio in salsa alla bolognese)

22.4.2008
Potřebujeme:

800 g vykostěného masa z tuňáka, 60 g másla, 1 cibule, půl stroužky česneku, 1 lžíce sekané zelené petrželky, 1 mrkev, 200 ml vína, sůl, mletý pepř

Jak na to:

Maso tuňáka opečeme po všech stranách na másle, přidáme jemně sekanou cibuli, třený česnek, petrželku, a drobně krájenou mrkev, osolíme, podlijeme vínem a dusíme do vydušení šťávy. Tuňáka vybereme, rozkrájíme na plátky, šťávu zalijeme potřebným množstvím vody a pře pasírujeme. Do hotové šťávy vložíme plátky tuňáka a necháme dobře prohřát.

Podobné recepty:

Omeleta s tuňákovou pastou, Tuňáková pomazánka na topinky, Tuňák s bramborami, Tuňák s tvarohem, Pollo alla Bílá paní-kuřecí prsa alla Bílá paní