Guláš na černém pivě

17.3.2011
Potřebujeme:

Vepřová plec, černé pivo,česnek mletá paprika,sůl vejce cibule,sádlo

Jak na to:

Na sádle zpěníme 5 cibulí na kostičky. Přidáme 1/2 kg vepřové plece-nakrájené na menší kostky, osolíme a orestujeme. Potom podlijeme 200 ml černého piva a dusíme do měkka. Maso vyjmeme a vydusíme do tuku. Krajíc chleba rozdrobíme v troše černého piva, přilijeme do základu a povaříme. Potom přidáme dle chuti rozetřený česnek, mletou červenou papriku, kdo má rád tak i chilli. Po provaření a a zhoustnutí vložíme do guláše prohřát i maso. Guláš zdobíme na talíři navrch vejci vařenými na tvrdo(protažené přes sítko na salát) a na kolečka čerstvá cibule nebo na drobno jarní šalotka.

Příloha:
tousty, topinky, těstoviny, houskový knedlík - každý dle chuti

Podobné recepty:

Špekáčky na černém pivě, Pečené koleno na černém pivě, Celerová pomazánka, Buřty na pivě, Pepřový sýr - náhražka boursinu