Losos s rajčaty

17.3.2011
Potřebujeme:

25 deka lososa, 1 střední cibule, česnek, 3 středně velká jablíčka, pažitka, mrkev, bobkový list, lžíce octa, sůl, pepř, tabasco, 2 deci smetany (hodí se i zakysaná), citrónová šťáva

Jak na to:

Cibuli a česnek na drobno nakrájíme, rajčata pokrájíme na malé kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Osolené, opepřené a citrónovou šťávou pokapané plátky lososa vložíme do hlubší pánve, přidáme bobkový list, petrželku, mrkev, ocet a citrónovou šťávu a přilijeme tolik vody, aby vše bylo ponořené. Uvedeme do varu a povaříme zhruba pět minut. Mezitím v hrnci na oleji osmažíme cibuli a česnek, přidáme pažitku, rajčata, několik kapek Tabasca, osolíme a opepříme. Chvilku povaříme, pak přilijeme smetanu a povaříme další tři minuty. Jednotlivé porce lososa přelijeme rajčatovou omáčkou a ozdobíme plátkem citronu. Lososa poté podáváme s bramborem a dušenými fazolkami.

Podobné recepty:

Losos v čočce, Losos se smetanovou omáčkou, Losos na rajčatech, Losos s rajčatovou omáčkou, Grilovaný norský losos