Špízy z kuřecího masa a zeleniny

Potřebujeme:

kuřecí maso - prsíčka nebo stehenní řízky, brambory vařené v slupce, kedlubna, lilek, cibule, paprika, česnek, olej, grilovací koření česnekové a grilovací klasické, grilovací hořčice, nezbytné špejle Množství potravin neuvádím, záleží na tom pro kolik strávníků se špízy chystají a zda chceme mít špízy více masové nebo zeleninové.

Jak na to:

Kuřecí masíčko i zeleninu si den předem naložím do láku, maso nakrájím na kousky, zasypu grilovacím kořením, přidám lžíci grilovací hořčice a zaliju olejem.Do druhé mísy si nakrájím na kolečka uvařené brambory, které nevařím úplně do měkka jako na salát, ale malinko dřív je vypnu, aby se pak na špejli nerozpadaly, brambory krájím neoloupané. Na kousky nakrájím lilek i kedlubnu a prosypávám česnekovým grilovacím kořením, celé pak zaliju olejem, ve kterém jsem rozmíchala rozetřený česnek - asi 5 stroužků, toho není nikdy dost, takto nakořeněné dám uležet do lednice. Druhý den si ještě nakrájím na kolečka cibuli a na kousky papriku a pak už střídavě píchám na špejle, tentokrát jsem přidala i sýrovou klobásu.

Podobné recepty:

Okinawské Tempura, Krůtí špízy, Špízy z mletého masa, Kuřecí maso na ananasu, Kuřecí špízy se sezamem a citronovou kůrou