Oomáčka na špagety z mletého masa
19.1.2011
400-500g mletého masa, 1 celý rajčatový protlak, podravka, oregáno, bazalka, česneková pasta popř. česnek, kečup, olej
Jak na to:Na oleji osmahneme mleté maso, sporák stáhneme ze 6 na č. 4 a přidáme celý protlak. Důkladně promícháme a přilijeme z konvice převařenou vodu. Přidáme oregáno, bazalku a trošku podravky. Nesolíme! Promícháme a pod pokličkou na č. 3 dusíme asi 20-30 minut. Dle potřeby přiléváme vodu. Nakonec keště přidáme kečup (asi tak 5-6 polévkových lžic), česnekovou pastu - dle chuti nebo jen utřený česnek a dosolíme. Po přidání česnekové pasty to ochutnejte, abyste to potom nepřesolili. A podáváme.
Podobné recepty:Špagety s mletým masem, Špagety pro male lupiče, Mexické špagety, Špagety s italskou drobenkou, Špagety