Klasická čočková polévka

Potřebujeme:

250 gramů čočky, dvě lžíce oleje, tři lžíce hladké mouky, cibule, česnek, majoránka, mletý pepř, sůl, dva litry vody

Jak na to:

Čočku přebereme, propláchneme a zvolna vaříme v dostatečném množství vody téměř do měkka. Zvlášť na oleji lehce osmahneme jemně nakrájenou cibulku, zasypeme ji moukou a připravíme světlou zásmažku, kterou pak z stálého míchání přidáme k polévce. Tu ještě osolíme, dochutíme rozmačkaným česnekem a majoránkou a ještě chvíli povaříme. Pro zrychlení přípravy je možné vypranou čočku namočit přes noc do studené vody. Do polévky je také možné přidat trochu nastrouhané kořenové zeleniny.

Podobné recepty:

Čočková polévka se slaninou, Čočková polévka, Čočková polévka s klobásou, Brokolicový krém pro batolata, Čočková polévka s vínem