Gratinované vepřové kotlety s houbami

Potřebujeme:

4 libové vepřové kotlety, 200 gramů čerstvých hub, 1 cibule, 1 lžíce rajského protlaku, 4 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 4 plátky sýra, 20 gramů másla, hladká mouka

Jak na to:

Na lžíci oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, osmahneme, zamícháme rajský protlak, osolíme, trochu podlijeme a dusíme doměkka. Vepřové kotlety vykostíme, naklepeme, na okraji nařízneme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a na rozehřátém oleji je po obou stranách opečeme. Vložíme je do gratinovacích misek nebo do pekáčku, poklademe podušenými houbami, plátky sýra a pokapeme rozehřátým máslem. Vepřové kotlety potom zapékáme pod rozehřátým grilem nebo v dobře vyhřáté troubě.

Podobné recepty:

Kotlety se smetanou, Křehké vepřové kotlety, Vepřové kotlety po normandský, Zapečené kotlety s olivami, Vepřové kotlety na pomerančích