Borůvková (nebo jiná) roláda

Potřebujeme:

5 vajec, 5 velkých lžic moučkového cukru, 5 - 6 velkých lžic polohrubé mouky, elektrický šlehač

Jak na to:

Ušleháme sníh z 5 bílků, zašleháme do něj cukr (po lžicích), potom žloutky (po jednou) a nakonec mouku.Těsto vylijeme na plech vystlaný pečícím papírem, uhladíme na stejnou tloušťku a upečeme do růžová (trvá to fakt chvilku 5-7 minut). Upečený plát srolujeme i s papírem a necháme schládnout. Papír stáhneme a roládu naplníme krémem nebo namažeme marmeládou a pocukrujeme.

Podobné recepty:

Vynikající rohlíčky ze šlehačky, Plňená roláda, Roláda plněná šlehačkou, Borůvkové tiramisu, Borůvková bomba