Kapustová sekaná s brokolicí

15.3.2011
Potřebujeme:

1 raná kapusta, 1 střední brokolice, 2 rohlíky rozmočené v šálku mléka, 500 g mletého masa, 3 žloutky a 3 bílky, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, pepř, sůl, 3 žampióny, 1 pórek, sádlo a strouhanku na formu, 4 rajčata, strouhaný sýr

Jak na to:

Kapustu vaříme v osolené vodě asi 15 minut, pak přidáme brokolici a ještě asi 5-10 minut povaříme. Zeleninu vyjmeme a necháme okapat. Mleté maso vhodíme na osmaženou cibulku, na níž jsme opekli plátky žampiónů, promícháme, přidáme česnek, pepř a sůl, vmícháme rozmočené rohlíky, žloutky, na kostičky pokrájený pórek, mouku, umletou nebo jemně nasekanou kapustu, z níž jsme vymačkali vodu, a na růžičky rozdělenou brokolici. Nakonec vmícháme hustý sníh ušlehaný z bílků, směs ještě ochutnáme, aby byla přiměřeně slaná i kořeněná, a vložíme ji do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku nebo zapékací misky, urovnáme, poklademe na kolečka nakrájenými rajčaty a půl hodiny zapékáme. Pak posypeme strouhaným sýrem a ještě chvíli zapékáme, až se sýr roztaví. Podáváme pokapané kečupem nebo francouzským dresingem se zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Těstoviny s brokolicí a sýrem, Těstoviny s brokolicí a sýrem, Těstoviny s brokolicí a sýrem, Těstoviny s brokolicí a sýrem, Kukuřicová s brokolicí