Italský gulášek

13.5.2011
Potřebujeme:

pomodori pelati - spařená rajčata v konzervě, 1-2 konzervy, kus hovězího na omáčku, čerstvý rozmarýn, česnek, cibule, brambory, hovězí vývar, bílé suché víno

Jak na to:

Na oliv. oleji osmahnu kousíčky masa, aby se zatáhlo, přidám na kostky cibuli a rozmarýn, když maso pustí trochu šťávy, přidám na kostky nakrájené brambory a vývar (trochu a dolévám, aby se maso jen vařilo, ale nevylouhovalo). když jsou brambory zpola uvařené, přisypu česnek na plátky, a rajčata z konzervy. osolím dle potřeby, zaliji trochou bílého vína, vařím do dovaření všech komponent a míchám. brambory se někdy přichytávají. když tak dochutit citrónovou šťávou.

Podobné recepty:

Fazolový gulášek s kukuřičnou polentou, Květák na italský způsob, Bramborový gulášek, Kuřecí gulášek, Italský rajčatový salát