Španělské ptáčky

Potřebujeme:

800 g hovězí roštěné (vysoký roštěnec), 4 lžíce plnotučné hořčice, 50 g špeku, 2 nožičky párků v jedlém střívku, 2 vejce, sterilované okurky, 1 velká cibule, 100 ml oleje, instantní jíška tmavá

Jak na to:

Maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je do šíře, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Okurky, vejce natvrdo, párek, špek a cibuli pokrájíme na stejné čtvrtinové délky klademe na jednotlivé plátky masa. Dobře zavineme, pop. spíchneme párátkem. Na povrchu můžeme osolit nebo opepřit. Do pekáčku vložíme cibuli, zalijeme olejem, navrch naskládáme natěsno ptáčky a dáme zapéct do maximálně rozehřáté trouby na 10 minut, pak zmírníme a dopékáme při 150 stupních cca 45 minut, až je maso měkké. Během pečení poléváme vypečenou šťávou nebo podle potřeby horkou vodou. Když jsou plátky pečené, vyjmeme je z výpeku, který přivedeme k varu, dorestujeme do zlatohněda, zalijeme trochou vody a zahustíme inst. jíškou, dochutíme solí, pepřem a lžičkou hořčice. Ptáčky vložíme zpět do šťávy a prohřejeme. Na talíři ptáčky podléváme šťávou a podáváme s rýží.Taky je můžeme připravit klasicky v papiňáku.

Podobné recepty:

Španělské Ptáčky, Španělské ptáčky pro pohodlné, Španělské ptáčky, Velikonoční recept, Španělské Ptáčkové