Chicagská pizza

13.5.2011
Potřebujeme:

Těsto na pizzu: 50 g celozrnné mouky, 125 g hladké mouky, 1 lžička soli, 15 g čerstvého droždí, 200 ml vlažné vody, 1 polévková lžíce oleje. Rajčatová omáčka: půlka polévkové lžíce olivového oleje, půlka na jemno nakrájené cibule, plechovka loupaných rajčat (cca 250 g), 1 kávová lžička nasekané čerstvé bazalky, sůl, čerstvě umletý černý pepř.
Náplň pizzy: 1 zelená paprika, 50 g malých žampiónů, 50 g pálivého salámu, 175 g sýra mozzarella

Jak na to:

Rajčatová omáčka: na oleji osmažíme cibuli, přidáme rajčata, bazalku, sůl, pepř a 20 minut povaříme do zhoustnutí. Papriku nakrájíme na kostičky a žampióny na tenké plátky. Po celé šířce těsta rozprostřeme rovnoměrně rajčatovou omáčku, na kterou poskládáme pálivý salám, pak žampióny a nakonec papriku. Posypeme mozzarellou a upečeme dozlatova.

Podobné recepty:

Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza, Pizza chléb