Koprová omáčka

14.2.2011
Potřebujeme:

1/2 l mléka, 1/4 l sladké smetany nebo šlehačky, 40 g hladké mouky, 5 lžic kopru, sůl, ocet

Jak na to:

Dáme vařit mléko do kterého dáme 2 lžíce kopru a osolíme. Mouku rozkvedláme ve smetaně a vlijeme do vařícího mléka. Mouku necháme provařit za stálého míchání. Za varu ochucujeme octem. Do dochucené omáčky dáme zbytek kopru a ještě prohřejeme. Uděláme máslovou jíšku ze 40 g másla a 30 g hladké mouky, kterou zalijeme studeným mlékem a povaříme se 2 lžícemi kopru a solí. Omáčku zjemníme smetanou ve které jsme rozkvedlali zbytek mouky. Při vaření musíme stále míchat, aby se nám nepřipálila. Nakonec dochutíme octem a přidáme zbytek kopru.

Podobné recepty:

Koprová omáčka , Koprová omáčka, Smetanově jemná koprová omáčka, Koprová omáčka s bramborovou kaší a kuřecím masem, Domácí koprová omáčka