Pudinkový ementál

Potřebujeme:

250g polohrubé mouky, 250g cukru moučka, 6 vajec, 100ml oleje, 100ml vlažné vody, 1 prášek do pečiva, 1 polévkovou lžíci kakaa
NA PUDINK: 1litr mléka, 3 pudinky malinové nebo jahodové,6 lžic cukru
NA TOP: 2 zakysané smetany, 2polévkové lžíce cukru, 2 vanilinové cukry, trochu skořice, Možno i měkký tvaroh

Jak na to:

Uvařit pudink z 1 litru,3 pudinků a cukru.V misce vyšlehejte do pěny vejce a cukr,přidejte vlažnou vodu a olej.Opět vyšlehejte,potom vsypte mouku smíchanou s práškem do pečiva.Dvě třetiny těsta vlijte na plech s vyšším okrajem,vyloženým pečícím papírem.Do zbylého těsta vmíchejte kakao a přilijte na plech.Do syrového těsta dávejte lžící po celém plechu uvařený pudink.Pečte při 200 stupňů.Na upečený,vychladlý moučník rozetřete zakysanou smetanu ušlehanou s cukrem a van.cukry.Možno zašlehat 1 měkký tvaroh k tomu,je to lepší.Povrch jemně posypte skořicí a dejte vychladit do lednice.

Podobné recepty:

Hurakaňa, Čokoladový pudink, Chuťovky se sterilovanými žampiony, Ovocně - pudinkový koláč, Pestré sýrové chuťovky s ovocem