Kakaové dortíčky

Potřebujeme:

390 g másla, 210 g moučkového cukru, 3 žloutky, 600 g hladké mouky, 100 g mletých oříšků, 50 g kakaa, 3 vanilkové cukry, kůra ze citronu špetka soli
Na krém: 0,25 l šlehačky, 100 g mléčné čokolády, 100 g hořké čokolády, 2 sáčky capuccina, 2 vanilkové cukry
čokoládová poleva plátky mandlí nebo kokosu na zdobení

Jak na to:

Nejdřív smícháme sypké suroviny (mouku, cukr, vanilkový cukr a kakao) přidáme mleté oříšky, potom tuk a vajíčku a vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme do folie a dáme odpočinout (nejlépe přes noc).
Z těsta vyválíme asi 5 mm silný plát a vykrajovátkem vykrajujeme obdélníčky (nebo jiné tvary), těsto se trochu drobí. Pečeme pomaleji, pozor na spálení - u tmavého těsta si nevšimneme tmavnutí, vyndáváme když se obdélníčky dají po papíře posunout. Necháme vychladnout a připravíme si krém.
Šlehačku a instantní capucinno necháme svařit. Do horké směsi nalámeme hořkou a mléčnou čokoládu a necháme rozpustit. Hmotu dáme do ledničky a přes noc necháme chladnout. Druhý den hmotu ušleháme elektrickými metlami do pěny (je téměř jako pařížská šlehačka) a plátěným sáčkem nastříkáme na půlku obdélníčků po kapce krému a ihned přikryjeme druhým obdélníčkem. Krém v teple rychle řídne, je třeba dát ihned do chladna. Slepené a zchladlé cukroví vrchní stranou namočíme do čokoládové polevy a ozdobíme plátkem mandle nebo kokosu. Opět dáme vychladit, až je poleva ztuhlá, rovnáme do krabiček.

Podobné recepty:

Kakaové dortičky, Kokosové kuličky, Ferrero roche, Kakaové prsa, Řezy ze sušenek