Úžasné kuřátko na ohni

Potřebujeme:

1 celé kuře nebo 4 čtvrtky, 1 velká cibule, 4 stroužky česneku, grilovací koření, Podravka, sůl a 1 kávová lžička slunečnicového oleje

Jak na to:

Kuřátko se dělá na ohni ve starém kastrole pod pokličkou. Kuře si rozčtvrtíme, osolíme, posypeme z obouch stran grilovacím kořením a JEN ze spodní strany posypeme ještě trochou Podravky. Na dno kastrolu si dáme trochu vody (jen aby zakryla celé dno). Zasypeme trochou cibule a česneku a na to naskládáme čtvrtky kuřete. Vršek posypeme zbytkem cibule a česneku a pomalinku zalijeme lžičkou slunečnicového oleje. Zalijeme ještě trochou vody a děláme venku na ohni za občasného dolívání asi 1a 1/2 hodinky. Během vaření občas kuře lžící nadzvedneme, aby se nám nepřichytlo ke dnu kastrolu. Když je kuřátko hotové, tak se krásně rozpadá a na dně kastrolu je nádherný sos.

Podobné recepty:

Kuřátko na sladko, Dobré kuřátko, Kuřátko na víně a pistáciích s těstovinami, Kuře na soli, Kuře na kari