Hovězí na zázvoru

Potřebujeme:

špalíček hovězího zadního masa, sůl, pepř, česnek, zázvor, olej, špek

Jak na to:

Maso prošpikujeme, potřeme rozmačkaným česnekem, osolíme, opepříme a hustě posypeme zázvorem. Potom ho dáme do porcelánové mísy a trochu ho zakápneme olejem a přiklopíme talířkem. Necháme 24 hodin odležet.
Na oleji zpěníme cibulku, orestujeme maso a pomalu dusíme 3 hodiny. Podáváme s rýží, ale někdo to má rád i s bramborovým knedlíkem.

Pro urychlení můžeme vařit v papiňáku, ale lepší je to pomalu dusit.

Podobné recepty:

Hovězí maso v zázvorem těstíčku, Zázvorová polévka , Zázvorový čaj pro zimní večery, Hovězí svíčková s ústřičnou omáčkou, Hovězí maso z brokolicí