Roštěnky v římském hrnci

Potřebujeme:

6 plátků roštěnek, sůl, pepř,2 ks cibule, celý pepř, nové koření, bobkový list, houbový bujon,olivový olej, trochu hladké mouky

Jak na to:

Namočíme si římský hrnec do studené vody na 20 minut. Roštěnky naklepeme, osolíme, trošku opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a obalené roštěnky na něm opečeme. Takto opečené roštěnky naskládáme do římské hrnce, na ně dáme nakrájenou cibuli, 4 kuličky celého pepře, 4 kuličky nového koření, 4 bobkové listy, zalijeme je cca 4dcl vody a rozdrobíme na ně houbový bujon. Římský hrnec přiklopíme a dáme do studené trouby, zapneme jí na cca 200°C a pečeme cca 11/2 hodiny. Vytvoří se nám krásně hustá šťáva. Jako přílohu jsem dělala bramborovou kaši, mohla by být i rýže, noky nebo i těstoviny.

Podobné recepty:

Italské hovězí roštěnky, Roštěnky za odměnu, Pivní roštěnky, Zapékané roštěnky se sýrem, Roštěnky na starý způsob