Lososové filety s garnáty

8.2.2011
Potřebujeme:

Pro 4 osoby: 100g pistácií, 1 cibule, 2 rajčata, 600g lososových filetů, sůl, 2 lžíce másla, 1 stroužek česneku, 100g garnátů, 1 lžíce rajského protlaku, 300 ml bujonu, 200 ml smetany, 2 lžíce bazalky, 3 lžíce zahušťovače omáčky, pepř

Jak na to:

Pistáciové oříšky nahrubo nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Lososa omyjeme,osušíme,rozdělíme na 4 kusy,osolíme a smažíme 2 minuty na másle po obou stranách.Na zbylém tuku osmažíme cibulku. Přidáme utřený česnek,garnáty,protlak,bujon,smetanu a vše 2 až 3minuty dusíme pod pokličkou.Pak přidáme 75g pistáciových oříšků,rajčata,bazalku,okořeníme podle chuti pepřem a 5 minut necháme odstát.Podáváme s nudlemi.Posypeme 25g pistácií či bazalkou.

Podobné recepty:

Lososové nudle v limetkové omáčce, Opečený steak z tuňáka, Losos s višňovou omáčkou, Zapékané rybí filety, Zapékané rybí filety