Expres svíčková

Potřebujeme:

1 kg libového hovězího masa vcelku, 4 ks větší mrkve, 3 ks petržele ( pastiňák), 1 ks středně velkého celeru, 1 lžíce koření Divočina, 1-2 lístky bobkového listu, 1 kelímek smetany, dle potřeby voda 1 lžička soli

Jak na to:

Očištěné a omyté maso vložíme do papiňáku, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu ( lze nahradit mraženou směsí pod svíčkovou), přidáme koření, sůl, zalijeme vodou - ale jen tolik, aby bylo maso akorát potopené. Potom papiňák uzavřeme a vaříme, dokud není maso měkké. Potom maso vyjmeme, odstraníme bobkový list a vývar s kořenovou zeleninou rozmixujeme ponorným mixérem. Dle potřeby přilijeme Smetanu. Maso necháme zchladnout ( lépe se krájí) a potom přidáme do omáčky a prohřejeme.

Podobné recepty:

Svíčková, Těstoviny s tuňákem, Hovězí svíčková s květákem a brokolicí, Normální svíčková od taty, Normální svíčková od taty