Těsto na Italskou pizzu

7.4.2011
Potřebujeme:

250 gramů hladké mouky (neuškodí ještě přesít), sklenička vlažné vody, 15 gramů droždí, malá špetka cukru, větší špetka soli

Jak na to:

Ve vlažné vodě rozdrolíme droždí a přidáme špetku cukru. Necháme chvilku pracovat. V misce rozmícháme mouku se solí, přidáme droždí a dobrých deset minut zpracováváme (na začátku je lepší použít vidličku a až potom ruce). Pozor, nepřidávejte při zpracovávání často populární olej, těsto hůře kyne a není tak chutné. Po zpracování misku přikryjeme a necháme v teplém místě aspoň půl hodiny stát (dokud nezdvojnásobí svůj objem). Po nakynutí těsto vytáhneme a vyválíme nebo roztáhneme na plech (pomazaný olejem a mírně posypaný moukou). Doplňky přidáváme podle receptu nebo podle chuti (po rozložení na plech již můžeme těsto natřít například olivovým olejem).

Podobné recepty:

Těsto na pizzu, Pizza podle chuti, Pizza podle chuti, Balkánská pizza, Pizza s rybou