Šárinčiny řízečky

Potřebujeme:

Kuřecí (vepřové, králík, krůta) maso, vejce, mléko, hladká mouka, česnek, provensálské koření, sůl, olej

Jak na to:

Maso nakrájíme na medailonky, naklepeme a osolíme. Z vajec, mléka a hladké mouky připravíme přiměřeně husté těstíčko, aby nestékalo z masa, přidáme prolisovaný česnek podle chuti, sůl a provensálské koření. Tím nešetřím, na těstíčko ze 2 vajec dávám tak polévkovou lžíci. Do těstíčka namáčíme maso, které smažíme dozlatova. Maso je krásně šťavnaté a voňavé. Podáváme s bramborovou kaší.

Podobné recepty:

Krůtí řízečky v cibulové marinádě, Super křemžské řízečky, Kuřecí prsíčka se smetanovo pepřovou omáčkou, Ztracené kuřecí řízečky, Smažené králičí řízečky