Sekaná

7.4.2011
Potřebujeme:

1 kg vepřového mletého masa, 2 vajíčka, 2 rohlíky, trochu mléka, sůl, pepř, červená paprika, 4 stroužky česneku, 1 menší cibule, trochu strouhanku, suchou petrželku a plátek másla

Jak na to:

Mleté maso si dáme do mísy, do které přidáme vajíčka,rohlíky nakrájené a kostičky a vymáčena v mléce,sůl, pepř, červená paprika, Prolisovaný česnek, cibulku nakrájenou na jemno, trochu strouhanky na zahuštění.Vše důkladně promícháme.Vyndáme z mísy na linku a profackujeme (jak říkám já) to jest že si vezmete směs z masa do ruky a silou hodíme na linku a to alespoň 5krát tím se sekaná dobře spojí a nepopraská. Poté uděláme šišku a dáme na plech.Lehce podlijeme vodou, posypeme petrželkou a dáme plátek másla.Dáme do trouby a pečeme do zlatova.Chvilkami přeléváme.

Podobné recepty:

Masový dort z masa, Sekaná + karbanátky se zeleninou, Plněná sekaná, Sekaná z domáci pekárny, Pečená sekaná s přílohou