Žluté kuře

Potřebujeme:

1 středně velké kuře, 10 makadamových ořechů nebo mandlí, 1 lžička mletého zázvoru, půl lžičky černého pepře, 1 lžička koriandru, půl lžičky kmínu, 1 lžička kurkumy, 1 cibule, 2 stroužky česneku, lžička soli, 2 badyány, 3 hřebíčky, 2 bobkové listy, 500 ml kokosového mléka

Jak na to:

Kuře očistíme, omyjeme a nasekáme na kousky. Rozdrtíme nebo rozemeleme pepř, koriandr, kmín a kurkumu, přidáme ořechy (mandle), zázvor, česnek, cibuli a s trochou oleje vytvoříme jemnou pastu. Opékáme ji na troše oleje, dokud se nepřestane přichytávat, pak vmícháme kousky kuřete a přidáme hrubě podrcený badyán, hřebíčky a bobkové listy, přelijeme kokosovým mlékem, osolíme a zlehka pod pokličkou vaříme. Když je maso měkké, sejmeme pokličku a odpaříme šťávu dosucha.

Podobné recepty:

Kuřecí polévka, Kuře na pivě, Římské kuře, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře