Polévečka z pastiňáku

Potřebujeme:

2 větší pastináky, mražený hrášek, brambory, smetana, nebo sojové mléko,oliv. olej, zeleninový bujon nebo Wurzl

Jak na to:

Pastiňáky očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme do kastrůlku na rozehřátý oliv. olej.Lehce osmahneme a pak zalijeme vodou a vaříme cca 20 minut. Pak v kastrůlku rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme vodu, zavaříme, přidáme brambory a kmín. Po chvilce přidáme mražený hrášek a vaříme do změknutí brambor. Můžeme přidat Wurzl nebo bujon, sůl, smetanu-já dávám tak půlu 12%, nebo sojové mléko na zjemnění. Dochutíme třeba i česnekem a polévkovýma bylinkama.

Podobné recepty:

Salátové srdíčka, Vepřová pečínka, Královská hovězí pečeně