Jakékoli rizoto

Potřebujeme:

slunečnicový olej, cibule, rýže, sůl, podravka, zelenina či maso dle chuti, sýr

Jak na to:

V hrnci rozpálíme olej, zpěníme na něm cibulku pokrájenou na kostičky, přidáme zvolenou zeleninu (já nejčastěji používám hrášek a mrkev - nebo houby) a lehce osmažíme. Přidáme rýži - velkou hrst na osobu - a také osmažíme za stálého míchání cca 2 - 4 minuty. Zalijeme horkou vodou (vývar je lepší, ale ten nebývá k dispozici) aby byla rýže jen potopená, přisolíme a přidáme lžičku podravky (ne,pokud zalijeme vývarem). Za občasného míchání necháme vařit, až se voda vyvaří, přidáme další, dokud není rýže měkká a voda vyvařená. Sypeme sýrem

Podobné recepty:

Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Těstoviny s kuřetem a brokolicí, Uzený řízek