Rizoto z mletého masa

21.4.2008
Potřebujeme:

30 dkg mletého masa, 1 1/2 hrnku rýže, cibule, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, paprika, hrášek sterilizovaný, nebo jiná zelenina,nastrouhaný sýr

Jak na to:

Do kastrolu, nebo zapékací mísy dáme na rozpálený olej nakrájenou cibuli necháme trochu usmažit. Na ní dáme rozdrobené mleté maso, zamícháme a necháme chvilku orestovat. Osolíme, opepříme. Na to dáme propranou rýži, může být i z varných sáčků - 3 sáčky a 2-3 lžíce sterilizovaného hrášku, nebo jakékoliv zeleniny i mražené. Na to nalijeme 2 a půl hrnku vody, zamícháme, přikryjeme poklicí a dáme na půl až 3/4 hodiny zapéct do vyhřáté trouby na 175 stupňů. Tak za půl hodiny se na to podíváme, zda je již voda vypařená a okusíme rýži. Když je měkká je hotovo, když ne, tak zmírníme troubu a necháme přikryté dojít. Nakonec na talíři dáme nastrouhaný sýr.

Podobné recepty:

Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto trochu jinak, Pikantní zapékané rizoto, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí