Linecký koláč s malinami

9.2.2011
Potřebujeme:

Na jednu koláčovou formu
200 g hladké mouky, 120 g hery, 2 žloutky, 60 g moučkového cukru, špetka soli, trochu tuku na vymazání formy
Na náplň: 1 pudinkový prášek s vanilkovou příchutí, 500 ml mléka, asi 3 lžíce cukru krupice, 450–500 g mraženého nebo čerstvého ovoce, 1 sáček dortové želatiny, cukr, případně citronová šťáva na ochucení želatiny

Jak na to:

Troubu předehřejte na 170 ˚C a koláčovou formu vymažte tukem. Všechny suroviny na těsto smíchejte v míse a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte asi půl hodiny v chladu odpočívat. Potom těsto rovnoměrně namačkejte do koláčové formy, propíchejte vidličkou a dejte péci do vyhřáté trouby. Pečte asi 15 až 20 minut, až začnou zlátnout okraje, vyndejte ho z trouby. Mezitím si uvařte podle návodu na obalu pudink a ječtě horký nalijte na teplý upečený korpus a nechte vychladnout. Povrch zchladlého krému pokryjte ovocem a přelijte podle návodu na sáčku připravenou teplou želatinou. želatinu po uvaření podle chuti oslaďte, popřípadě dochutit citronovou šťávou. Koláč nechte před krájením ztuhnout v lednici.

Podobné recepty:

Krupičkový koláč s malinami, Linecký koláč, Linecký koláč, Linecký koláč, Pudingový koláč