Čokoládové koule s rumovou polevou

21.4.2008
Potřebujeme:

10dkg mletých mandlí (oříšky), 3 lžíce medu, šťáva z 1 citrónu, 1 lžička citronové kůry, 2 lžíce rumu, 10dkg čokolády, 1/2 lžičky skořice
Poleva: 7dkg moučkového cukru, 2 lžíce rumu a mandle na zdobení

Jak na to:

Do kastrolku dáme oříšky, med, šťávu z citronu, kůru, rum a skořici za stálého míchání vaříme asi 10 minut. Do horké hmoty přidáme čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme zchladnout a z vlažné hmoty tvarujeme kuličky, které pokapeme cukrovou polevou a zdobíme mandlí.

Podobné recepty:

Plněné piškoty, Marcipánové koule, Čokoládové / kakaové bomba koule, Vánoční tunel, Baskická čokoládová pěna