Jablkové knedlíky

Potřebujeme:

250g měkkého netučného tvarohu, 2 dl mléka, 500g hrubé mouky, 2 vejce, 1 lžíce másla, na šp.nože soli,jablka

Jak na to:

Změklé máslo utřeme s tvarohem a vejci, smícháme s osoleným mlékem, moukou a vypracujeme tužší těsto. Z něj uděláme váleček, na něj rozložíme na čtvrtky nakrájená oloupaná jablka a podle nich těsto nakrájíme na dílky. Na pomoučněném vále tvoříme knedlíky a dáme je do vroucí mírně osolené vody, zamícháme a od bodu varu vaříme 8 minut. Po vyjmutí z hrnce hned podáváme sypané skořicí s cukrem a polité rozpuštěným máslem.

Podobné recepty:

Jablkové knedlíčky, Plněné bramborové knedlíky, Tvarohové ovocné knedlíky, Tvarohové knedlíky se skořicí, Švestkové knedlíky