Moskevský kapr

20.4.2011
Potřebujeme:

600 g kapra, sůl, citrón, 70 g oleje, 180 g majonézy, 10 g cukru, 60 ml sladké smetany, 50 ml worcesterové omáčky, 30 g kaviáru

Jak na to:

Osolené porce kapra nařízneme, proložíme polovinami koleček citrónu bez jader a necháme 15 minut odležet. Kapra opečeme na oleji, za stříkneme vodou a dusíme asi 15 minut doměkka. Do majonézy přidáme cukr a zředíme ji smetanou, worcesterovou omáčkou a citrónovou šťávou. Do hotové omáčky vmícháme kaviár. Vychladlé porce kapra podáváme přelité omáčkou.

Podobné recepty:

Kapr po mlynářsku, Kapr na modro, Kapr na jablkách, Kapr na zázvoru, Pečený obložený kapr