Pstruh na másle

25.1.2011
Potřebujeme:

1 pstruh na osobu, máslo nebo rama, citron, sůl, olej

Jak na to:

Máme-li pstruhy zmražené,den předem večer je dáme do lednice pomalu rozmrznout.Ostrým nožem odstraníme hlavu,ocas a ploutvičky.Pstruha podélně rozřízneme na 2 půlky,jedeme podél páteře,nebojíme se přeříznout drobné kostičky.Ryby osolíme,pokapeme citrónem a necháme chvíli uležet.Pstruhy zprudka opečeme na pánvi na oleji.Dno pekáče polijeme rozpuštěným máslem,ryby přendáme do pekáče kůží nahoru a asi 20 minut necháme dojít v troubě na 200°C.Podáváme s bramborem, s chlebem nebo hranolky.

Podobné recepty:

Pstruh plněný sekanou petrželkou, Pstruh na másle, Pstruh v batůžku, Pstruh v žampionech, Pečený pstruh s mandlemi