Zelené zapékané lasagne

Potřebujeme:

400 g zelených těstovinových obdélníčků (Lasagne verdi), 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 400 mletého hovězího masa, sůl, mletý pepř, 1 lžíce rajčatového protlaku, 400 ml vody, 40 g másla, 200 g strouhaného sýra

Jak na to:

Na rozpáleném oleji v pánvi osmahneme dozlatova drobně pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso, sůl, pepř a krátce orestujeme. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a za občasného zamíchání dusíme asi 40 minut. Přitom si uvaříme ve slané vodě zelené lasagne a necháme okapat. Vymažeme máslem ohnivzdornou misku, dno vyložíme vrstvou lasagní, posypeme strouhaným sýrem, přelijeme omáčkou a takto postupujeme do spotřebování všech surovin. Zakončíme vrstvou sýra, pokapeme rozpouštěným máslem a zapékáme 20 minut v mírně vyhřáté troubě.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa zapékané s lasagnemy, Rychlé špenátové lasagne, Ovocné lasagne s jogurtem, Cuketové lasagne, Lasagne Frankie