Maďarský klobásový salát

Potřebujeme:

4 malé brambory, 500g klobásy nebo podobné uzeniny, 1 velká červená cibule nakrájená na kolečka, 2 nakrájené zelené papriky, 4 rajčata nakrájená na čtvrtky

Jak na to:

Brambory okrájíme a uvaříme v osolené vodě, připravíme si do velké mísy zálivku ( 1/2 šálku oleje, 3 lžíce vinného octa, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička nasekaného kopru, 1 lžíce nakrájené petrželky, špetka pálivé papriky, sůl), brambory za tepla nakrájíme a přidáme k zálivce, promícháme a necháme vychladnout, nakrájíme uzeninu na kolečka( předtím ji můžeme krátce osmažit nebo povařit) a spolu s cibulí, paprikou a rajčaty přimícháme k bramborům a zálivce, před podáváním necháme cca 1 hodinu odležet

Podobné recepty:

Klobásový pamlsek, Chřest na maďarský způsob, Chřest po maďarsky, Maďarský guláš, Ryba na maďarský způsob