Cizrna

25.1.2011
Potřebujeme:

1/2 balíčku cizrny, asi 150 g libové anglické slaniny na plátky, sůl, pepř, cibule ,zelené bylinky

Jak na to:

Cizrnu přes noc namočíme,následující den uvaříme doměkka /trvá asi 2 hodiny-můžete si to zkrátit vařením v papináku,ale pokud neodhadnete dobu vaření,můžete ji také rozvařit,a to už není ono/.Vedle na pánvi na trošce oleje osmahnu cibuli nadrobno,přidám angl.slaninu na kostičky a pěkně osmažím.Pak ještě horké smíchám s uvařenou cizrnou,dosolím,přidám spoustu zelených bylinek,třeba pažitku,petrželku,dle chuti.Můžete podávat s volským okem a chlebem.

Podobné recepty:

Smažená cizrna na olivovém oleji, Cizrnová pomazánka, Cizrna s Bobem a žampiony, Hummus, Vegetariánská pomazánka