Lehký piškotový koláč

Potřebujeme:

5 vajec (oddělíme žloutky od bílků), 200g cukru, 5 lžic vody, čajová lžička prášku do pečiva, 200g polohrubé mouky, velké balení broskví v konzervě (může být i jiné ovoce), 1 vanilkový puding

Jak na to:

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu, prášek do pečiva a z bílků ušlehaný sníh. Vymažeme si pekáč, vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20 minut na 200 stupňů. Průběžně kontrolujte a piškot vyndejte až bude propečený.Slijeme vodu z konzervy do hrnce,smícháme s pudinkem a vaříme do zhoustnutí. Pokud budete používat čerstvé ovoce, tak smícháte cca 500ml vody s ovocným,nebo vanilkovým pudinkem, cukrem a popřípadě sladkou šťávou, aby byla želatina ochucená.Na vychladlý piškot poklademe ovoce, buď celé kousky, nebo na plátky pokrájené a zalijeme teplou želatinou. Po ztuhnutí zdobíme každý kousek zvlášť šlehačkou a posypeme sladkým kakaem.

Podobné recepty:

Grapefruitový ovocný koláč, Mandarinkový dort, Koláč lehký jako pírko, Piškotový koláč, Šlehačkové řezy